Daňové úrady na pošte

Od 1.3.2013 otvára finančná správa štyri nové kontaktné miesta daňových úradov. Kontaktné miesta nájdu daňovníci na pobočkách Slovenskej pošty v Novej Bani, Veľkom Mederi, Vrábľoch a Novákoch.

Využívať ich môžu klienti (daňovníci) na získanie základných informácií k daniam. Zároveň budú tieto pracoviská vydávať daňové tlačivá, preberať a formálne kontrolovať všetky typy daňových priznaní, hlásení a prehľadov, účtovných výkazov a ďalších vstupných dokumentov, ktoré občania a podnikatelia riešia na daňových úradoch. Budú prijímať, evidovať a triediť doručené zásielky resp. podania a tiež poskytnú možnosť osobného prevzatia  vybraných písomností daňového úradu.  Klienti môžu využiť kontaktné miesta na vybraných pobočkách Slovenskej pošty v čase od 8:00 do 16:00.

Ide o pilotné pracoviská, ktorých cieľom je priblížiť služby daňového úradu bližšie k občanom občanom.

Finančná správa v marci tiež predlžuje úradné hodiny. Viac sa dočítate tu.

Zdroj: Finančné riaditeľstvo

Viac podobných článkov nájdete na www.podnikajte.sk


Čo si (ne)priniesť z Turecka, Tuniska či Egypta? Pozor na suveníry z dovolenky

Niektoré suveníry sú vyrobené z ohrozených druhov rastlín a živočíchov. Za nelegálny dovoz hrozí nielen pokuta, ale aj odňatie slobody. Obchodníkom, s akým tovarom sa radšej vyhnúť?

Platba daní a správnych poplatkov kartou: postup

Cez portál finančnej správy možno uhrádzať dane aj správne poplatky kartou. Aké sú možnosti platby a ako postupovať?

Správne poplatky finančnej správe od 1.4.2024

Od 1.4.2024 sa okrem iných mení aj výška správnych poplatkov za vybrané služby poskytované Finančnou správou SR. O koľko stúpnu a ako ich uhrádzať?

Štátna aplikácia ePeňaženka: na čo slúži a čo ponúka zákazníkom?

Na overovanie pravosti pokladničných dokladov možno využívať novú aplikáciu finančnej správy ePeňaženka. Pre používateľov má aj praktický zmysel.
To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky